Bescherming van de vloer met vloercoating

Het beschermen van je kostbare vloer is een must. Vloercoating is hier een wel degelijk een oplossing voor. Het is letterlijk een coating die je over je bestaande vloer heen legt. De coating is echter wel van kunststof dus het gevoel van de vloer verdwijnt meestal wel. Toch geeft een coating net dat extra beetje bescherming zodat de gietvloer niet meer slijt. Naast het niet slijten kan je je vloer ook omtoveren in een compleet andere vloer. Het voordeel van kunststof is dat je er van alles op kan printen. Dus je kan je vloer een totaal ander uiterlijk geven.

Waarom een vloercoating aanbrengen

Veel mensen vinden het zonde om over hun mooie nieuwe vloer een coating te laten aanbrengen. Dit is een geheel logische gedachte aangezien vloeren niet goedkoop zijn en mensen vaak met zorg een nieuwe vloer hebben laten aanleggen. Toch is het wel een uitkomst voor mensen die in een nieuw pand of huis komen. Voornamelijk in een pand dat geheel gestript is biedt vloercoating een uitkomst. Voor relatief weinig geld bedek je dan zo de grauwe vloer en kan je er snel en vrij goedkoop een mooi pand van maken.

Wat zit er in vloercoating?

zoals eerder vermeld is vloercoating een soort van plastic. De basis van de coating bestaat uit hars en enkele verharders zodat het minder snel slijt. Deze verharders zijn de reden dat de vloer van zeer goede kwaliteit is en dat er bijvoorbeeld geen vocht doorheen dringt. Zo wordt de levensduur van uw vloer maximaal verlengd.

Ook interessant: