Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een gietvloer met een stoer uiterlijk. De gietvloer heeft wat weg van een betonvloer, maar is in tegenstelling tot een betonvloer wel geschikt voor in woningen. Voor liefhebbers van een robuuste en industriële look is een cementgebonden gietvloer zeker een aanrader. Een cementgebonden gietvloer is net als andere typen gietvloeren de laatste jaren erg in trek. De vloer is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch.

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden vloer wordt ook wel een betonvloer genoemd. Maar het is een vloer die beter geschikt is voor in woningen dan een authentieke betonvloer. De gietvloer bestaat uit meerdere lagen en wordt gemaakt van een mix van cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. Een cementgebonden gietvloer heeft ook een toplaag, waardoor de gietvloer vochtwerend en volledig naadloos is.

Een cementgebonden vloer is een dunne vloer de tegelijkertijd erg sterk is. De duurzame vloer gaat jarenlang mee. Een cementgebonden vloer is in een groot aantal kleuren verkrijgbaar.

De voor- en nadelen van een cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een vloer met diverse voordelen maar met ook enkele nadelen. Als voordeel heeft de vloer onder andere zijn schitterende en unieke uitstraling. Een cementgebonden gietvloer is robuust, stoer en industrieel. Maar de vloer is ook erg praktisch. Een gietvloer is naadloos, vochtwerend en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Daarnaast is een cementgebonden vloer in diverse kleuren verkrijgbaar zodat je de perfecte kleur kan vinden die bij de rest van het interieur van je woning past. Lees hier meer over de voordelen van gietvloeren.

Als nadelen geldt dat een cementgebonden gietvloer relatief duur is en dat het aanbrengen van een cementgebonden vloer ongeveer één week in beslag neemt. Onthou hierbij wel dat het gaat om een kwalitatieve vloer die jarenlang meegaat. Lees hier meer over de nadelen van gietvloeren.

Hoeveel kost deze gietvloer?

In het algemeen zijn gietvloeren niet de goedkoopste vloertypen. Dat geldt ook voor een cementgebonden gietvloer. Toch hoeft dat geen nadeel te zijn. Een gietvloer gaat namelijk erg lang mee. Dat maakt het een slimme investering, want andere type vloerbedekking moeten vaak eerder vervangen worden. De gemiddelde prijs voor een cementgebonden gietvloer is € 73,- tot € 97,-. Als je geld wilt besparen op een gietvloer dan is het slim om de vloer op een groter oppervlakte te laten aanbrengen. Dit verlaagt namelijk de kosten per vierkante meter. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd met de buren een gietvloer te laten plaatsen, dan bieden wij burenkorting. Lees hier meer over de kosten van gietvloeren.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een cementgebonden gietvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een gietvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie. Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland.

Komen we binnenkort bij jou een cementgebonden gietvloer aanbrengen?