Epoxyvloer

De epoxyvloer werd van oorsprong vooral gebruikt in de industriële sector. Maar hoewel de epoxyvloer absoluut niet geschikt is voor toepassing in woningen, is hij wel prima op zijn plek in de zakelijke en particuliere sector. Bijvoorbeeld in garages, werkplaatsen, magazijnen en andere ruimtes waar de vloer zwaar belast wordt.

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een gietvloer op basis van de sterke kunsthars epoxy. Een epoxy gietvloer wordt net als andere gietvloeren gegoten en met de hand aangebracht. Een epoxy gietvloer bestaat uit verschillende lagen en is erg sterk. Daarom is de vloer de perfecte vloer voor de industrie.

Diverse kleuren mogelijk

Vroeger was een epoxy vloer maar saai en grijs en dat is ook nog steeds het beeld dat veel mensen hebben als ze het over een epoxyvloer hebben. Maar gelukkig is dat beeld uit de tijd, want epoxyvloeren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Kunststof-gietvloer.nl levert epoxyvloeren in vrijwel elke gewenste RAL, Sikkens en NCS kleur. Daardoor kan je ook met een epoxy vloer een designvloer geheel op basis van uw eigen wensen en voorkeuren ontwerpen. Onze kleurexperts helpen je daar graag bij!

De voordelen van een epoxyvloer

Een epoxyvloer heeft diverse voordelen. Het is een erg praktische vloer die makkelijk in onderhoud is. Lees hier meer over de voordelen van gietvloeren. Dit zijn de voordelen van een epoxyvloer:

Naadloos
Slijtvast
In hoogglans verkrijgbaar
Vloeistofdicht
Onderhoudsvriendelijk
Jarenlang plezier
Talloze kleuren
Zware belasting

De nadelen van een epoxyvloer

Toch heeft een epoxyvloer ook nadelen. Ten eerste is de vloer niet geschikt voor in woningen. Een epoxyvloer is daar te hard voor. Ook kan een epoxyvloer niet worden gecombineerd met vloerverwarming. Lees hier meer over de nadelen van gietvloeren. 

Diverse opties

Bij een epoxyvloer zijn diverse opties mogelijk. Ten eerste heb je de keuze uit verschillende kleuren. Zo kan je altijd een kleur vinden die bij de kleuren van het bedrijf passen, of die om een andere reden een voorkeur heeft. Maar naast de kleur zijn er nog andere opties waar je uit kan kiezen. Voor de industrie zijn er extra opties als een antisliplaag en een antistatische laag. Ook is het mogelijk om voor een hoogglans afwerking te kiezen en om een decoratieve kleurvloer in de epoxyvloer te laten aanbrengen.

De kosten van een epoxy gietvloer

Een gietvloer van epoxy is iets goedkoper dan een gietvloer polyurethaan. Vooral wanneer je een epoxyvloer op een groot oppervlakte laat aanbrengen is de prijs per vierkante meter aanzienlijk lager. De prijs van een epoxyvloer varieert tussen € 45,- en € 72,-. Daarnaast heeft een epoxyvloer verschillende opties, deze opties hebben een effect op de totaalprijs. Denk hierbij aan een antisliplaag of een antistatische laag. Ook is het mogelijk om bij een epoxyvloer te kiezen voor holle plinten te kiezen. Lees hier meer over de prijs van gietvloeren.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een gietvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Epoxy vloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie.

Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland. Komen we binnenkort bij jou een gietvloer aanbrengen?