Gietvloer nadelen

Je bent op zoek naar een nieuwe vloer overweeg je misschien een gietvloer omdat een gietvloer onwijs veel voordelen heeft. Maar dan is het ook goed om te weten wat de nadelen van een gietvloer zijn. Dan weet je precies wat je te wachten staat en kan je de juiste keuze maken. Want elk soort vloer heeft immer voor- maar ook nadelen. En wat voor de één een nadeel is, kan voor de ander ook juist weer een voordeel zijn. Dit zijn de nadelen van gietvloeren.

Wat is een gietvloer?

Voordat we je meer vertellen over de nadelen van gietvloer is het misschien goed om uit te leggen wat een gietvloer precies is. Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt.

De vloer wordt in lagen met de hand aangebracht. Met als resultaat een dunne maar sterke vloer die volledig naadloos is. Een gietvloer is hygiënisch, makkelijk in onderhoud en goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast zijn er veel verschillende stijlen en kleuren mogelijk.

De nadelen van een gietvloer

Dat klinkt als een perfecte vloer toch? Maar elke vloer heeft ook nadelen en dat is ook het geval bij een gietvloer. Dit zijn de nadelen van een gietvloer:

De prijs

Een gietvloer is een duurdere vloer dan andere soorten vloerbekleding. De prijs van een gietvloer verschilt er per type gietvloer, ook hebben extra opties en de grootte van het oppervlakte een invloed op de prijs. De prijs van een gietvloer valt tussen de € 26,- en € 97,- per vierkante meter ( exclusief BTW).

Het is slim om een gietvloer op een grotere oppervlakte te laten aanbrengen, want dan daalt de prijs per vierkante meter. Bedenk ook dat een gietvloer dan wel duurder is dan veel andere vloerbedekkingen, maar een gietvloer is ook een kwaliteitsvloer die jarenlang meegaat.

Het aanbrengen neemt tijd in beslag

Het aanbrengen van een gietvloer neemt meerdere dagen in beslag. Omdat een gietvloer laag voor laag met de hand wordt aangebracht is het even wachten tot de vloer klaar is.

Gemiddeld duurt het één week voordat je de ruimte weer kan gebruiken. Hou wel in gedachte dat de vloer hierna tientallen jaren mooi blijft.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een gietvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een afspraak in showroom

Wil je graag meer weten over onze gietvloeren of wil je de gietvloeren graag in het echt zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Hier vertellen onze adviseurs je graag meer over onze gietvloeren. De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.