Een gietvloer zelf aanbrengen

Een gietvloer is een schitterende vloer die de laatste jaren steeds populairder wordt. Ondanks de mooie uitstraling en de vele praktische voordelen kiezen sommige mensen toch niet voor een gietvloer omdat ze de vloer te duur vinden. In dat geval is het te overwegen om zelf een gietvloer aan te brengen. Zo bespaar je in de kosten. Want het aanbrengen van een gietvloer neemt meerdere dagen tot één week in beslag, waardoor de arbeidskosten aardig kunnen oplopen.

Wanneer zelf een gietvloer aanbrengen?

Wij raden het de meeste mensen af om te beginnen aan het zelf aanbrengen van een gietvloer. Alleen voor een ervaren klusser is het de moeite waard om zelf een gietvloer aan te brengen.

Het is namelijk een secuur werkje met verschillende stappen en op veel momenten kan er iets mis gaan. Ook is het doel van een gietvloer dat deze volledig egaal en naadloos is, als dat niet het geval is doordat de vloer onjuist is aangebracht, dan is de vloer minder mooi, maar ook minder sterk en niet 100% vochtwerend.

Zelf een gietvloer aanbrengen

Durf jij het aan en wil je zelf een gietvloer aanbrengen? Begin dan met inlezen over het aanbrengen van een gietvloer en bepaal welk type gietvloer je wilt. Hierna is het belangrijk om het juiste gereedschap aan te schaffen.

Qua gereedschap heb je een boormachine, een pluisvrije vachtroller, een mengstaaf, een vlakspaan, microvezelrollers, een platte kwast, emmers, tape en beschermende kleding nodig. Ook heb je materialen nodig. Koop hars, een primer, de schraaplaag en een kleurvlok. Ben je benieuwd naar de prijzen van al deze gereedschappen en materialen. Wij hebben een duidelijk tabel voor je opgesteld:

Kostenpost Prijs
Gereedschap €300 in totaal
Epoxyhars vloer materiaal €30 per m2
Polyurethaan vloer materiaal €40 per m2

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn verschillende belangrijke dingen om rekening mee te houden voordat je begint met het aanbrengen van de vloer.

  • Het aanbrengen van een gietvloer duurt ongeveer één week. Neem daarom vrij van werk en zorg ervoor dat de ruimte een week lang leeg kan blijven.
  • Zorg voor een egale, droge, stabiele en schone ondergrond.
  • Lees je goed in, zodat je weet waar je aan begint.
  • Ook is het belangrijk dat de ruimte een optimale temperatuur heeft zodat de vloer goed kan drogen.

Het aanleggen van een gietvloer

Het aanbrengen van een gietvloer gebeurt in verschillende stappen.

Controleer de ondervloer

Is deze volledig schoon, stofvrij, recht, egaal en stabiel? Dan pas kan je beginnen met het aanbrengen van de gietvloer.

Breng de primer aan

Deze laag zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer hecht.

Breng de schraplaag aan

Deze laag zorgt voor elasticiteit en duurzaamheid. Ook maak je met de schraplaag de vloer volledig egaal.

Nu is het tijd voor de gietvloer

Deze laag bepaalt de kleur en de verdere uitstraling van de vloer.

Breng als laatste een toplaag aan om de gietvloer te beschermen.

Een gietvloer laten aanbrengen door een specialist

Zoals je leest is het aanbrengen van een gietvloer geen klus die voor iedereen weggelegd is. Ook neemt het veel tijd in beslag. Daarom is het ook erg interessant om een gietvloer door een gietvloerspecialist te laten aanbrengen. Heb je hier interesse in? Vraag dan direct online een offerte aan.

Een gietvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie. Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland.

Komen we binnenkort bij jou een cementgebonden gietvloer aanbrengen?