Gietvloeren

Veel soorten gietvloeren

Een gietvloer is een geweldige vloer voor woningen of voor bedrijven. Wij bieden een divers aanbod aan gietvloeren met elk unieke eigenschappen en een andere uitstraling. Zo zijn er gietvloeren met een stoere betonlook, maar ook volledig egale gietvloeren én hebben we gietvloeren die zo sterk zijn dat ze geschikt zijn voor de industrie.

Een vloer met een design uitstraling

Een gietvloer is de beste keuze voor onder meer woningen, kantoren, scholen, winkels, musea, openbare gebouwen en andere ruimtes. Want een gietvloer is niet alleen sterk en duurzaam, maar heeft ook een mooie uitstraling. Gietvloeren hebben de unieke eigenschap dat ze vrijwel geheel op maat gemaakt kunnen worden, in tegenstelling tot andere vloersystemen, waar men vastzit aan vooraf vastgestelde kleuren, materialen, motieven en afwerking. Dat zorgt ervoor dat gietvloeren gewilde designvloeren zijn. Elk soort gietvloer heeft zijn eigen uitstraling en gietvloeren zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kan je altijd een stijl en kleur vinden die bij uw smaak past.

Een gietvloer wordt op ambachtelijke wijze met de hand aangebracht. Hierdoor is de vloer volledig naadloos en loopt de vloer mooi over in andere vloeren en eventuele andere onderdelen als een bad of een keukenblok. Bij een gietvloer met een betonlook effect zijn er lichte kleurverschillen in de vloer te zien. Er is daardoor goed te zien dat de vloer met de hand is aangebracht. Dit is een mooi en uniek effect.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren hebben veel praktische voordelen. Zo zijn ze slijtbestendig, voelen ze prettig aan om op te lopen en maak je ze in een handomdraai schoon. Doordat vuil, haren en stof zich niet kunnen ophopen in moeilijk bereikbare naden en kieren zijn kunststof gietvloeren ideale vloeren voor allergiepatiënten. Ook het feit dat een kunststof vloer langer meegaat dan de gemiddelde vloer en eenvoudig te repareren is bij beschadiging draagt bij aan de populariteit van dit vloersysteem. Lees hier meer over de voordelen van gietvloeren. Dit zijn de voordelen een gietvloer op een rij:

Comfortabel
Vloerverwarming mogelijk
In diverse kleuren verkrijgbaar
Duurzaam
Sterk
Slijtvast
Vochtwerend
Hygiënisch
Makkelijk schoon te maken
Eenvoudig te repareren

Een gietvloer op basis van kunststof

Kunststof gietvloeren zijn onder te verdelen in twee soorten: de gietvloeren op basis van epoxy voor industrieel gebruik en de gietvloeren op basis van polyurethaan (PU) die speciaal voor de esthetische markt bestemd zijn. Kunststof-gietvloer.nl levert beide soorten kunststof gietvloeren.

Epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren worden gemaakt op basis van de harde kunststof epoxy. Dit maakt een epoxy gietvloer erg hard. Hierdoor zijn deze gietvloeren geschikt voor de industrie, want epoxy gietvloeren kunnen zowel chemische als zware belasting goed aan. Een epoxy gietvloer is echter niet geschikt voor in woningen omdat een epoxyvloer niet comfortabel is en ook niet te combineren is met vloerverwarming. Dit zijn de verschillende soorten epoxy gietvloeren die wij bieden:

Polyurethaan gietvloeren

De andere kunststof waarvan veel gietvloeren gemaakt worden is polyurethaan. Deze kunststof is flexibeler dan epoxy en daarom zijn gietvloeren op basis van polyurethaan geschikt voor in woningen. Deze gietvloeren zijn comfortabel en zijn te combineren met vloerverwarming. Er zijn diverse soorten gietvloeren op basis van polyurethaan. Dit zijn de gietvloeren die wij aanbieden:

Een gietvloer zonder kunststof

Er zijn ook enkele gietvloeren die geen of nauwelijks kunststof bevatten. Deze gietvloeren worden ook op de vloer gegoten en met de hand aangebracht. Dit zijn de gietvloeren zonder kunststof die we bieden:

Een gietvloer in uw woning

We hebben je nu kennis laten maken met alle gietvloeren die we hebben. Zoals we eerder noemden zijn niet alle gietvloeren geschikt voor in woningen. De gietvloeren op basis van polyurethaan en de gietvoeren die geen kunststof bevatten zijn wel geschikt voor in woningen. Gietvloeren op basis van epoxy zijn dat niet. Een gietvloer is een schitterende vloer voor in een woning. De vloer is volledig naadloos en kan zo mooi overlopen in een andere vloer. Of kies je ervoor om de gietvloer in de gehele woning te laten aanbrengen? Dat ziet er schitterend uit en is ook heel praktisch. De meeste van de gietvloeren zijn vochtwerend en kunnen daarom ook in de badkamer of het toilet worden geplaatst.

Een gietvloer voor uw bedrijf

Ook voor bedrijven is een gietvloer een geweldige vloer. Voor elk type bedrijf hebben we wel een geschikte gietvloer. Voor bedrijven als winkels, kantoren of praktijken zijn alle gietvloeren voor in woningen zeer geschikt. Een gietvloer heeft verschillende voordelen voor deze bedrijven. Zo komt de vloer erg professioneel over en is de vloer heel praktisch.

Voor de industrie bieden we ook geschikte gietvloeren. Een gietvloer op basis van epoxy is in dit geval de beste keuze. Wij bieden verschillende epoxyvloeren met elk hun eigen uitstraling. Een epoxy gietvloer kan zware belasting goed aan en is erg hygiënisch. Daarom is het een erg populaire vloer voor de industrie. Lees hier meer over gietvloeren voor bedrijven.

 

De prijs van een gietvloer

Wij bieden verschillende soorten gietvloeren met elk hun eigen prijs. Elke gietvloer heeft een gemiddelde prijs per vierkante meter. Maar omdat er diverse factoren zijn die de totaalprijs van een gietvloer beïnvloeden, kunnen we je niet direct één prijs geven. Zo heeft het totale oppervlakte veel invloed op de totaalprijs. De totaalprijs is hoger bij een groter oppervlakte, maar de prijs per vierkante meter neemt juist af bij grotere oppervlaktes. Daarom is het interessant om een gietvloer op een groter oppervlakte aan te laten brengen. Maar er zijn ook andere factoren die een invloed hebben op de prijs. Denk hierbij aan opties waarvoor je kiest, zoals vloerverwarming, een geluiddempende laag of een speciale afwerking van de vloer. En ook de arbeidsuren kunnen voor hogere kosten zorgen, wanneer de ondervloer bijvoorbeeld nog voorbewerkt moet worden. Lees hier meer over de prijzen van onze gietvloeren.

De keuze uit verschillende kleuren

Je hebt bij Kunststof Gietvloer de keuze uit een groot aanbod aan verschillende gietvloeren. Er zijn stoere en robuuste vloeren maar ook vloeren die juist volledig egaal van kleur zijn. Sommige vloeren zijn mat en andere juist licht glimmend. Maar welke gietvloer je ook kiest, je kunt altijd uit veel verschillende kleuren kiezen. Voor de epoxy vloeren en de PU gietvloeren is bijna elke gewenste kleur wel beschikbaar. Ook als de kleur nog niet in ons assortiment zit kunnen we deze speciaal voor je maken. Voor gietvloeren op basis van andere materialen als cement of kalk zijn er iets minder kleuren verkrijgbaar. Maar je zult versteld staan van wat er bij deze vloeren qua kleuren mogelijk is. Bij vloeren waarbij grind of ander materiaal in de vloer wordt verwerkt kan je zowel een kleur van de vloer zelf als de kleur van grindkorrels of andere materialen kiezen.

Hoe kan je een gietvloer onderhouden?

Er zijn verschillende vloertypen die regelmatig goed onderhouden moeten worden. Een gietvloer valt hier niet onder. Het is een onderhoudsarme vloer waar je weinig omkijken naar hebt. Het enige wat belangrijk is, is dat de vloer regelmatig wordt schoongemaakt en dat de vloer beschermd wordt tegen krassen. Lees hier meer over het onderhoud van een gietvloer.

Een gietvloer renoveren

Een gietvloer is een van de sterkste vloeren die er bestaat. Maar ook een gietvloer kan beschadigen, bijvoorbeeld door een erg scherp voorwerp of door een bijtende stof. In dit geval is het gelukkig mogelijk om een gietvloer te laten renoveren. Het probleem kan plaatselijk worden aangepakt zodat niet de gehele vloer vervangen hoeft te worden. Dit scheelt je zowel tijd als kosten. Ook voor het renoveren van gietvloeren kan je bij ons terecht. Lees hier meer over reparatie van gietvloeren. 

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

Onze gietvloeren worden door ons team van ervaren vloerleggers met de hand aangebracht. Een gietvloer wordt op de vloer gegoten en hierna met de hand egaal en naadloos gemaakt. De meeste van de gietvloeren bestaan uit verschillende lagen. Elke gietvloer heeft weer net een ander aanbrengproces. Dit is in het algemeen de manier waarop we de vloeren aanbrengen:

Het nakijken van de ondervloer

Als eerste is het belangrijk om de ondervloer na te kijken. Als deze nog niet in de juiste staat is zullen we deze voorbewerken door deze bijvoorbeeld machinaal te schuren. Het is belangrijk dat een ondervloer volledig egaal, droog, schoon en vetvrij is. Als dat niet het geval is kunnen oneffenheden later te zien zijn in de uiteindelijke gietvloer en zal de gietvloer ook minder sterk zijn.

Het aanbrengen van een primer

Een primer is de eerste laag die wordt aangebracht. Een primer zorgt ervoor dat de gietvloer zich aan de ondervloer bindt en tegelijkertijd ook niet in de ondervloer trekt. Wij hebben voor elke gietvloer en ondervloer een geschikte primer.

De gietvloer zelf

Als derde stap wordt de gietvloer aangebracht. Ook dit wordt volledig met de hand gedaan. Het is eventueel mogelijk om bij deze fase aanwezig te zijn. Vooral bij een betonlook gietvloer is dat interessant, omdat je zo kan aangeven welk effect je mooi vindt.

De toplaag

Als de gietvloer volledig is opgedroogd is het tijd voor de toplaag. De toplaag zal de gietvloer beschermen en zorgt voor een matte afwerking. Het is ook mogelijk om voor een glanzende toplaag te kiezen.

Vraag een offerte aan

Kunststof-gietvloer.nl levert kunststof vloeren op maat voor elk budget. Heb je interesse in een gietvloer? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Binnen enkele dagen reageren we met een op maat gemaakt prijsadvies.

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren. De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag. Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.