Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?

Voor de aanleg van een gietvloer ga je gemiddeld uit van een periode van een week, voordat de vloer beloopbaar is. Per type gietvloer varieert de laagopbouw en dit heeft effect op de duur van de aanleg. We leggen je in deze blog uit hoe de gemiddelde gietvloer is opgebouwd en waarom we uitgaan van een gemiddelde van een week. In deze periode dient iedere laag volledig te drogen, vandaar dat de complete duur vele malen langer is dan de tijd die we werkelijk besteden aan de aanleg van de vloer.

De ondergrond

De ondergrond moet je in sommige gevallen voorbereiden op de gietvloer. Heb je geen compleet egale ondervloer, dan krijg je een oneffen resultaat en dat is niet gewenst. Voordat Gietvloer.net start met de werkzaamheden komen we daarom langs ter inspectie. Zo weten we precies wat er benodigd is om je vloer gereed te maken voor de start.

De primer

Voor een optimale hechting starten we in de basis altijd met het aanbrengen van een primer. Het type primer is afhankelijk van het type ondergrond. Indien je ondergrond erg oneffen is, starten we eerst met een egalisatiemiddel. Het egalisatiemiddel heeft weer een eigen primer voor de beste hechting, waarna we de epoxyprimer pas aanbrengen. Dit betekent dat je gietvloer na deze stap bestaat uit één of drie lagen. De gemiddelde droogtijd per laag is een dag.

Een schraplaag

De schraplaag zorgt met name voor extra dikte en versteviging van uw vloer. Indien je jouw vloer flink wilt ophogen, dan brengen we een exta dikke schraplaag aan.

De gietvloer zelf

Dit kan wat verwarrend zijn: je complete gietvloer bestaat uit verschillende lagen. Technisch gezien bestaat je gietvloer uit één laag, die de nodige voorbereiding en afwerking nodig heeft. Nadat de primer en de schraplaag zijn aangebracht, brengen we de gekozen gietvloer aan.

De topcoat

Voor een optimaal en langdurig strak resultaat lakken we je gietvloer af met de PU Strong Topcoat. Dit is een transparante, zijdematte laag, bestaande uit polyurethaan.

Extra opties

Wanneer je jouw gietvloer laat aanbrengen, is het mogelijk om je vloer aan te vullen met extra opties, die helaas ook extra tijd vergen. Zoals een geluiddempende laag, bestaande uit rubber. Dit is mogelijk een ideale oplossing in je appartement of op een eerste verdieping.

Ook interessant: