Mortex

Mortex is een van de gietvloeren met een mooie betonlook. Het is een perfect alternatief voor een betonnen vloer, want een betonnen vloer is niet geschikt voor in woningen. Een vloer van Mortex is dat wel!

Wat is mortex?

Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk. Mortex heeft ook wat weg van Beton Ciré. Het verschil tussen Beton Ciré en mortex is dat mortex geen kunsthars bevat, maar vooral bestaat uit kalk.

Een gietvloer van mortex is waterdicht en heeft geen nabehandeling nodig. Daarom is een vloer van mortex zeer geschikt voor in de badkamer, de keuken of het toilet. Maar de vloer staat in de gehele woning mooi. Mortex wordt ook wel gebruikt voor andere afwerking, zoals wanden en badkamermeubels.

Hoeveel kost een mortex gietvloer?

Een mortex gietvloer is duurder dan de meeste gietvloeren. Het is dan ook een uniek materiaal met veel voordelen en een bijzondere uitstraling. De prijs voor een mortex gietvloer varieert tussen € 75,- en € 125,- per vierkante meter. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk.

Vooral de oppervlakte van de vloer heeft een effect op de prijs. Want hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarnaast hebben extra opties en de totale arbeidsuren ook een effect op de prijs. Lees hier meer over de gietvloer prijzen.

De voordelen van mortex 

Een gietvloer van mortex heeft allerlei voordelen. Ten eerste is er de unieke uitstraling van de vloer. Een vloer van mortex komt nog niet vaak voor en is daardoor uniek. Zijn robuuste en stoere uiterlijk maakt het een prachtig alternatief voor een betonnen vloer. Maar een vloer van mortex heeft ook praktische voordelen. Zo is het goed te combineren met vloerverwarming, erg sterk en kan het op verschillende ondergronden worden aangebracht. En het is een meer natuurlijke optie dan een gietvloer van kunsthars. Lees hier meer over de voordelen van gietvloeren.

De nadelen van mortex

Helaas heeft ook mortex enkele nadelen. Zo is de vloer erg hard en sterk, maar daardoor wel gevoelig voor krassen. Ook kan de vloer té hard zijn voor gezinnen met kleine kinderen, je wilt niet dat ze zich aan de vloer bezeren. Ook is het onderhoud iets intensiever dan bij een gietvloer op basis van kunsthars. Lees hier meer over de nadelen van gietvloeren.

Het onderhoud

Omdat een mortex vloer een basis van kalk heeft, is het onderhoud van de vloer intensiever dan vloeren gebaseerd op kunsthars. Het is belangrijk om de vloer ongeveer drie keer per jaar te behandelen met wax of olie, die houdt de vloer in topvorm en voorkomt dat de vloer uitdroogt. Ook mag water nooit te lang stil blijven staan op de vloer.

Haal daarom bijvoorbeeld erg natte badmatten weg. Ook kan mortex niet goed tegen zure middelen. Als er bijvoorbeeld sinaasappelsap of azijn gemorst wordt zal dat meteen verwijderd moeten worden. Ook raden wij het je aan om viltjes onder meubels te plaatsen zodat ze geen krassen veroorzaken.

Daarnaast is het goed om de vloer wekelijks stofvrij te maken met een stofzuiger of een bezem met zachte haren. Gebruik bij het dweilen een neutrale allesreiniger. Lees hier meer over de onderhoud van een gietvloer.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een mortex gietvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een mortex gietvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie.

Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland. Komen we binnenkort bij jou een gietvloer aanbrengen?