Ondervloer gietvloer

Een gietvloer is een vloertype dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Het zijn hygiënische vloeren met een moderne uitstraling. Gietvloeren zijn er in verschillende uitvoeringen en kleuren, daardoor is er altijd wel een gietvloer die bij jouw stijl past.

Zo kun je vloeren aanschaffen op basis van kunsthars, met een betonlook of juist met marmer erin verwerkt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen, kenmerken en afwerkingen. Maar het zijn stuk voor stuk blikvangers in huis. Een gietvloer is een vloer die duurder is dan de meeste vloertypen, maar het is dan ook een vloer van hoge kwaliteit en met een lange levensduur.

Praktische voordelen gietvloer

Daarnaast heeft een gietvloer ook veel praktische voordelen. Het is een hygiënische vloer die in de meeste gevallen waterdicht is. Ook zijn de meeste gietvloeren goed te combineren met vloerverwarming.

Het is belangrijk dat een gietvloer een goede ondervloer heeft. Omdat een gietvloer erg dun is en naadloos wordt aangebracht zijn oneffenheden in een ondervloer te zien. Daarom moet de ondervloer volledig vlak en schoon zijn. Daarnaast gaat een gietvloer lang mee, daarom is het belangrijk dat de ondervloer in goede staat is zodat deze de gietvloer de komende jaren kan ondersteunen.

Een ondervloer voor een gietvloer

Een gietvloer wordt gegoten en hierna met de hand egaal aangebracht. Daarom kan een gietvloer over een groot aantal vloeren worden aangebracht. Maar de ondervloer moet wel aan enkele eisen voldoen. Voor de meest harde gietvloeren als een epoxyvloer is het belangrijk dat de ondervloer stabiel is. Als de ondervloer kan scheuren dan zal een harde gietvloer ook scheuren. Bij flexibelere gietvloeren als een gietvloer op basis van polyurethaan is dit minder een probleem.

Als regel geldt dat een ondervloer volledig vlak en glad moet zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een ondervloer schoon, droog, stofvrij, vetvrij en waterpas is. Als dit niet het geval is, is het mogelijk dat wij de ondervloer eerst voorbewerken.

Welke vloeren zijn het beste geschikt als ondervloer?

De beste opties als ondervloer zijn vloeren die de gietvloer een goede hechting bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonvloer of chape. Ondervloeren die niet mogelijk zijn bij een gietvloer zijn vloeren als linoleum, zeil en kurk.

Deze vloeren maken geen goede hechting met een gietvloer. Een houten vloer is ook niet altijd geschikt als ondervloer. Houten planken zijn niet altijd stabiel genoeg.

Hoeveel kost een ondervloer?

Een ondervloer is in de meeste gevallen al aanwezig in een woning. Als je een bestaande vloer wilt vervangen kan de gietvloer soms direct over de bestaande vloer worden aangebracht.

Als dat niet het geval is dat ligt er onder de vloer vaak een betonvloer die ook een goede basis is voor een gietvloer. In nieuwbouwwoningen ligt vaak een kale betonnen vloer als ondervloer, wat ook een geschikte basis is voor een gietvloer.

De vraag is eerder, hoeveel kost het gereed maken van een ondervloer? Dit verschilt per vloer en per situatie. Vraag voor meer informatie online een offerte aan, zo kunnen we je informeren over de te verwachten kosten.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een gietvloer of het bewerken van een ondervloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een gietvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie. Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland.

Komen we binnenkort bij jou een cementgebonden gietvloer aanbrengen?