Polyurethaan gietvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is een gietvloer een slimme optie om te overwegen. Er zijn erg veel verschillende typen gietvloeren. De meest gangbare gietvloer is een gietvloer op basis van polyurethaan. Een polyurethaan gietvloer voelt comfortabel aan en is volledig naadloos.

Wat is een polyurethaan gietvloer?

De meeste gietvloeren bestaan voor een deel uit een kunsthars. Een polyurethaan gietvloer heeft als een van de bestandsdelen de kunsthars polyurethaan. Deze kunsthars blijft licht flexibel ook als deze is opgedroogd.

Hierdoor is een PU gietvloer erg comfortabel en ook goed te combineren met vloerverwarming. Een polyurethaan gietvloer is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kan ook in een betonlook worden toegepast.

Hoeveel kost een polyurethaan gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer is een relatief dure vloer. Maar dat is ook niet gek, want een PU gietvloer wordt volledig met de hand aangebracht. Het is een sterke en duurzame vloer die jaren meegaat. Daarnaast heeft de vloer een unieke design uitstraling en heeft de PU gietvloer ook veel praktische eigenschappen. De prijs voor een PU gietvloer valt tussen de € 60,- en € 80,-.

Er zijn verschillende onderdelen die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. De grootste factor is het oppervlakte. Hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Het is daarom slim om een polyurethaan gietvloer op een groot oppervlakte aan te laten brengen. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de eventuele extra opties waar je voor kiest en de manuren. Lees hier meer over de prijs van gietvloeren.

De voordelen van polyurethaan gietvloeren

Een PU gietvloer heeft onwijs veel voordelen. Daarom is de vloer ook zo geliefd! De vloer is ten eerste prachtig. Een betonlook gietvloer heeft een robuuste en authentieke uitstraling en een solo gietvloer is volledig egaal van kleur. Maar dit type gietvloer heeft ook allerlei praktische voordelen.

Omdat een polyurethaan gietvloer volledig naadloos en vochtwerend is, is de vloer erg hygiënisch. De vloer heeft ook nauwelijks onderhoud nodig. Daarnaast is een PU gietvloer een sterke en duurzame vloer die tegen een stootje kan. Als je de vloer goed beschermt tegen krassen gaat hij tientallen jaren mee. Lees hier meer over de voordelen van gietvloeren.

De nadelen van polyurethaan gietvloeren

Een PU gietvloer heeft net als alle andere vloeren ook nadelen. Ten eerste is de prijs van deze vloer hoger dan de gemiddelde prijs voor vloeren. Maar als je over het budget beschikt, laat de prijs je dan niet afschrikken.

Want je betaalt voor een hoge kwaliteitsvloer die lang meegaat. Het is daarom een slimme investering. Een ander nadeel aan een polyurethaan gietvloer is dat het aanbrengen meerdere dagen in beslag neemt.

Een derde nadeel is dat dit vloertype niet tegen zware belasting kan. Een PU gietvloer is daardoor niet geschikt voor de industrie. Lees hier meer over de nadelen van gietvloeren.

Een PU gietvloer zelf aanbrengen

Overweeg je om zelf een PU gietvloer aan te brengen? Dan is ons advies altijd, weet waar je aan begint! Het aanbrengen van een gietvloer is een secuur werkje waarbij van alles mis kan gaan.

Ook neemt het veel tijd in beslag. Maar het is niet onmogelijk en als je zelf een gietvloer aanbrengt zal je besparen op de kosten. Lees hier meer over het aanbrengen van een gietvloer.

Een gietvloer combineren met vloerverwarming

Een PU gietvloer is zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Omdat de gietvloer licht flexibel is, zal de vloer niet scheuren bij temperatuurwisselingen.

Omdat een gietvloer erg dun is zal de warmte van de vloerverwarming snel in de ruimte verspreiden. Dit maakt het een erg energiezuinige manier van verwarmen. Lees hier meer over vloerverwarming in combinatie met een gietvloer. 

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een gietvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een polyurethaan gietvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie.

Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland. Komen we binnenkort bij jou een gietvloer aanbrengen?