Steentapijt
Wat is steentapijt?
Steentapijt is een gietvloer op basis van een kunsthars met hierin grindkorrels verwerkt. Qua kunsthars kan je kiezen uit zowel epoxy als polyurethaan. De grindkorrels in de vloer geven de vloer een korrelig en natuurlijk uiterlijk.
Toch is een vloer van steentapijt volledig naadloos omdat er over de korrels een toplaag wordt aangebracht. Deze laag maakt de vloer volledig vlak en vochtwerend.
De kosten van een steentapijt gietvloer
Steentapijt is een van de goedkoopste gietvloeren. Dit type vloer is bijna twee keer zo goedkoop dan een polyurethaan gietvloer. Je betaalt gemiddeld tussen € 30,- en € 40,- voor een steentapijt gietvloer.
Ook bij een steentapijt gietvloer zijn er diverse factoren die een invloed hebben op de prijs. Ten eerste heeft het invloed of je voor een open of een gesloten structuur kiest. Bij een gesloten structuur wordt er een extra toplaag over de vloer aangebracht waardoor de vloer volledig egaal is.
Dit maakt de vloer comfortabeler en en hygiënischer. Dit maakt de vloer van steentapijt wel duurder. Daarnaast hebben het totale oppervlakte, extra’s als vloerverwarming en de arbeidsuren effect op de totaalprijs. Lees hier meer over de prijzen van alle gietvloeren.
De voordelen van steentapijt
We hebben al enkele voordelen van steentapijt genoemd. Zo is de vloer een relatief goedkope gietvloer en is steentapijt met een gesloten structuur erg hygiënisch. Maar er zijn nog meer voordelen.
Steentapijt is krasbestendig, kan over verschillende soorten ondervloeren worden aangebracht en je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Ook is steentapijt goed te combineren met vloerverwarming. En het is een duurzame vloer die jaren meegaat.
De nadelen van steentapijt
Ook een vloer van steentapijt heeft enkele nadelen. Ten eerste is steentapijt met een open structuur minder hygiënisch en niet makkelijk schoon te maken. Vocht en vuil kunnen namelijk in de kleine gaten tussen de korrels trekken.
Daarnaast voelt een open structuur ook niet heel comfortabel aan de voeten. Een vloer van steentapijt met gesloten structuur heeft dit nadeel niet. Voor beide versies geldt het nadeel dat de vloer pas na ongeveer één week volledig af is.
Onderhoud van steentapijt
Steentapijt heeft net als andere gietvloeren nauwelijks onderhoud nodig. Regelmatig schoonmaken is eigenlijk voldoende om de vloer in optimale staat te houden.
Daarnaast is het goed om de vloer te beschermen tegen krassen, vooral als het gaat om een vloer op basis van polyurethaan. Lees hier meer over het onderhoud van een gietvloer.
Vraag een offerte aan
Heb je interesse in een gietvloer van steentapijt? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Een steentapijt vloer van Kunststof-Gietvloer.nl
Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie.
Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland. Komen we binnenkort bij jou een gietvloer aanbrengen?