Troffelvloer

Een troffelvloer is een van de verschillende soorten gietvloeren die er bestaan. Het is een vloerafwerking dat bestaat uit grind dat wordt vermengd met hars. Met als resultaat een unieke en erg sterke vloer. Een troffelvloer kan zowel met polyurethaan hars als met epoxy worden gemaakt. Hierdoor is de vloer geschikt voor in woningen maar ook voor in de industrie. Het grind in de vloer maakt een troffelvloer uniek en geeft de vloer een totaal andere uitstraling dan andere gietvloeren.

De voordelen van een troffelvloer

Een troffelvloer heeft net als andere soorten gietvloeren veel voordelen. Zo is een troffelvloer een prachtige designvloer met een unieke uitstraling.

Er zijn troffelvloeren in verschillende kleuren, korrelgroottes, uitstralingen en designs waardoor je met dit materiaal veel kanten op kunt. Maar een troffelvloer is ook erg praktisch. Zo is een troffelvloer erg sterk, slijtvast en makkelijk in onderhoud. Omdat een troffelvloer waterdicht is, is de vloer ook erg hygiënisch.

Lees hier meer over de voordelen van gietvloeren.

De nadelen van een troffelvloer

Elke vloer heeft voordelen maar ook nadelen. Zo ook bij een troffelvloer. Een troffelvloer wordt met de hand in meerdere lagen aangebracht.

Daardoor duurt het ongeveer één week voordat je de ruimte weer kan gebruiken. Daarnaast is een troffelvloer niet helemaal vlak omdat de grindkorrels ook niet vlak zijn. Als je op zoek bent naar een volledig vlakke vloer, kies dan voor een PU gietvloer of een epoxyvloer.

Lees hier meer over de nadelen van gietvloeren.

Het verschil tussen steentapijt en een troffelvloer

Steentapijt en een troffelvloer zijn in principe hetzelfde type vloer. Bij een troffelvloer is er echter sprake van fijner grind. Hierdoor is de uitstraling van de vloer anders en is een troffelvloer wel 100% naadloos.

Een vloer van steentapijt met grove korrels is dat niet. Daardoor is de prijs voor een troffelvloer ook hoger dan de prijs voor steentapijt.

De kosten van een troffelvloer

De prijs van een troffelvloer is afhankelijk van het totale oppervlakte waarop de vloer wordt aangebracht en de eventuele extra opties en het design waarvoor je kiest. De prijs van een troffelvloer is € 60,- tot € 80,- per vierkante meter.

Lees hier meer over de prijzen van andere gietvloeren.

Een troffelvloer voor bedrijven

Een epoxy troffelvloer is zeer geschikt voor bedrijven in de industrie. Een troffelvloer is erg sterk en duurzaam en kan zware belasting goed aan.

Maar ook voor bedrijven die geen zware machines of ander zwaar materiaal gebruiken is een troffelvloer interessant. Zo worden troffelvloeren ook toegepast in winkels, magazijnen en kantoren.

Een troffelvloer in huis

Doorgaans wordt er vooral door bedrijven voor een troffelvloer gekozen, maar deze vloer is ook zeker geschikt voor in huis. Wij bevelen je dan een troffelvloer op basis van polyurethaan aan.

Deze kunsthars is flexibel en daardoor voelt de troffelvloer aangenaam aan. Er zijn diverse kleuren mogelijk zodat je de vloer perfect kan laten matchen met de rest van het interieur.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een troffelvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een troffelvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie.

Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland. Komen we binnenkort bij jou een gietvloer aanbrengen?