Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft onwijs veel voordelen. Dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen voor een gietvloer kiezen. Wij hebben de voordelen en de nadelen van gietvloeren voor je op een rijtje gezet:

Wat is een gietvloer?

We hebben het over gietvloeren, maar wat is een gietvloer eigenlijk?

Een gietvloer is een dunne maar erg sterke vloer die uit verschillende lagen bestaat. Deze lagen worden stuk voor stuk met de hand gegoten. Vandaar de naam ‘gietvloer’. Het resultaat is een naadloze en strakke vloer. Er zijn diverse gietvloeren verkrijgbaar.

Zo zijn er gietvloeren op basis van polyurethaan, maar ook betonlook gietvloeren en vloeren van Beton Cire. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, maar voor elke gietvloer gelden de onderstaande voordelen.

De voordelen van een gietvloer

Een duurzame vloer

Een gietvloer is een duurzame vloer van hoge kwaliteit. De vloer kan tegen een stootje en als je de vloer goed beschermt kan hij wel tientallen jaren meegaan. Het is daarom een slimme investering. Een gietvloer zal niet snel beschadigen, maar het is wel aan te raden om een gietvloer te beschermen tegen krassen. Mocht een gietvloer na meerdere jaren van intensief gebruik niet meer zo mooi zijn dan eerst, dan is het altijd mogelijk om de toplaag te vervangen. De gietvloer ziet er dan weer als nieuw uit.

Een hygiënische vloer

Een gietvloer is erg hygiënisch. Gietvloeren zijn volledig naadloos en nemen daarom geen stof of vuil op. Er zijn geen gaten of kiertjes waar vuil in kan achterblijven. Dat maakt het ook makkelijk om de gietvloer schoon te maken. Daarnaast zijn de meeste typen gietvloeren waterdicht. Daardoor trekt vocht niet de vloer in en zal er geen schimmel ontstaan in de vloer.

Een gietvloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming

Een gietvloer is dun en licht flexibel, dat maakt het de ultieme vloer om te combineren met vloerverwarming. Omdat de vloer zo dun is verspreidt de warmte van de vloerverwarming snel in de ruimte. Dit maakt het een energiezuinige manier van verwarmen. Voor zowel vloerverwarming als een gietvloer kan je bij ons terecht.

Een echte designvloer

Een gietvloer heeft niet alleen praktische voordelen, de vloer is ook erg mooi. Elke gietvloer heeft een design uitstraling. Omdat een gietvloer met de hand wordt aangebracht zal hij mooi naadloos aansluiten op muren en andere vloeren. Bij vloeren met een betonlook als een betonlook gietvloer of een terrazzo vloer is duidelijk te zien dat de vloer met de hand wordt aangebracht. De lichte kleurverschillen in deze vloeren geven de vloeren een unieke uitstraling.

Diverse kleuren verkrijgbaar

Gietvloeren zijn in onwijs veel kleuren verkrijgbaar. Zelfs als de kleur van jou dromen niet in onze kleurenkaart voorkomt kunnen wij deze kleur voor jou creëren. Gietvloeren zijn vooral populair in grijstinten, maar aardetinten, zwart en wit zijn ook prachtig.

De nadelen van gietvloeren

Naast veel voordelen hebben gietvloeren ook enkele nadelen. Dit zijn de nadelen van gietvloeren

Het aanbrengen neemt tijd in beslag

Het aanbrengen van een gietvloer duurt meerdere dagen. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die elk met de hand worden aangebracht en die stuk voor stuk moeten opdrogen voordat men aan de volgende laag kan beginnen.

Gemiddeld duurt het daarom één week voordat je de ruimte weer kan gebruiken. Maar, als de gietvloer eenmaal ligt kan je er jarenlang van genieten.

Een gietvloer is niet de goedkoopste vloer

Een gietvloer is niet de goedkoopste optie als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Maar tegelijkertijd bestaan er ook duurdere vloertypen dan gietvloeren. De gietvloer prijs is hoger dan bijvoorbeeld vinyl of tapijt omdat het aanbrengen van een gietvloer een proces is waarbij veel uren gemaakt worden. Daarnaast betaal je ook voor kwaliteit. Een gietvloer is een sterke en duurzame vloer die jaren meegaat.

Je kan de prijs van een gietvloer laag houden door de gietvloer op een groter oppervlakte te laten aanbrengen, dan daalt de prijs per vierkante meter. Ook kan je samen met de buren een gietvloer laten aanbrengen, dan geven wij burenkorting.

Vraag een offerte aan

Heb je interesse in een gietvloer? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Wij reageren binnen enkele werkdagen met een op maat gemaakte prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een gietvloer van Kunststof-Gietvloer.nl

Bij Kunststof-Gietvloer.nl hebben we jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren. Je geniet bij ons uit een ruime keuze aan gietvloeren. Zo zijn er verschillende gietvloeren voor in woningen, maar we hebben ook opties voor de industrie. Kunststof Gietvloer levert gietvloeren in héél Nederland.

Komen we binnenkort bij jou een cementgebonden gietvloer aanbrengen?